Koekjes maken
Naast haken houd ik ook van koekjes maken. Ik kan het leuke klusje echt over een paar dagen uitstrijken of heel spontaan in een uurtje doen. Soms zoek ik dus een tijdje naar een leuk recept en versier ideeën voor het koekjes maken, vervolgens koop ik de juiste spulletjes in en de dag erna plan ik wanneer ik rustig en alleen de mooie koekjes zal gaan bakken. Heerlijk vind ik dat. Aan de andere kant kan ik met zoonlief op een regenachtige dag de kasten plunderen om te kijken of we alles voor wat zandkoekjes in huis hebben en spontaan roepen ‘Wie gaat er mee koekjes bakken?’. Het antwoord is gegarandeerd JA!.
Bij het koekjes maken komt mijn liefde voor hartjes ook heel vaak weer terug. Ik vind onderstaande exemplaren zo mooi gemaakt dat ik het direct zou willen uitproberen. Toch zal ik nog veel moeten oefenen met glazuren en decoreren voordat ze er zo mooi uit zouden kunnen zien. Het is echt een hobby waarin je jezelf ook zeker eerst in zal moeten verdiepen.
Vaak gebruik ik als basis voor het koekjes bakken een zanddeeg recept:
– 100 gram suiker
– 150 gram boter
– 200 bloem
– Ei
Mix alles door elkaar en kneed het tot een mooi glad deeg. Rol het met een deegroller uit tot een ongeveer 1 cm / 1,5 cm dikke plakkaat en steek de gewenste vormpjes uit. Vervolgens 15 minuten afbakken in de oven op 200 graden.
Als je handig bent met glazuur of misschien marsepein kan je de koekjes daarna nog versieren.
Ik ga eens kijken wanneer de volgende gelegenheid is om te gaan bakken! Want dit soort koekjes wil ik niet in mijn eentje opeten natuurlijk.
Dymphie
Plaats een reactie